Hapje met gebakken kip en auberginekaviaar

13-12-2020

Vandaag deel ik nog wat inspiratie naar de feestdagen toe. Deze gaan iets anders verlopen dan normaal, maar thuis ga ik toch proberen om het nog wat feestelijk te maken. Ik kan dan niet zoals normaal naar mijn familie gaan om samen te vieren, maar ik ben wel op zoek naar een alternatief om toch het gevoel te hebben dat we samen vieren.

Dus waarschijnlijk zal er gevideochat worden en ik dacht er misschien zelf aan om ook enkele hapjes te maken en dan rond te brengen. Als we dan bellen lijkt het toch alsof we samen aan het vieren zijn. Maar dat moet ik nog eens bekijken (praktische haalbaarheid enzo). Dus ben ik nu al volop hapjes aan het uitproberen.

Vandaag is het een simpel hapje met gebakken kip, yoghurtsaus en auberginekaviaar. De auberginekaviaar kan je heel gemakkelijk zelf maken, maar als je weinig tijd hebt, dan kan je deze ook gerust kopen in de winkel. Ik heb hem gemaakt en als ik eerlijk ben, ik zou het eerder een spread noemen dan kaviaar. En ik ben gelijk ook niet zo overtuigd van de kleur, maar de smaak is super!! 

Mijn vriend is zelf geen auberginefan, normaal haalt hij deze altijd uit de saus. Maar in dit hapje heb ik hem niet horen klagen, dus dan denk ik dat het geslaagd is. Je kan de auberginespread ook gerust maken om nadien te gebruiken voor op een toastje of voor op de boterham bij de lunch.

Hapje met gebakken kip en auberginekaviaar

Ingrediënten (voor 6 hapjes)

Voor de auberginekaviaar

 • 1 aubergine
 • Verse rozemarijn
 • 2 teentjes look
 • Kruiden: peper & zout (eventueel korianderpoeder)

Het hapje zelf

 • 3 eetlepels yoghurt (ongesuikerd)
 • Kruiden: peper & zout
 • 1/2 teentje look
 • 120g kip
 • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

Begin met de auberginekaviaar:

 1. Snijd de aubergine overlangs in 2. Maak krassen in het vruchtvlees en kruid de binnenkant met peper, zout en wat koriander poeder. Stop wat verse rozemarijn in de krassen. Snijd de teentjes look doormidden en stop deze ook in de inkervingen. Doe de aubergine terug dicht en wikkel deze in aluminiumfolie. 
 2. Bak de aubergine in een voorverwarmde oven op 180°C en dit gedurende 30 minuten. haal ze uit de oven en laat het geheel afkoelen.
 3. Verwijder de kruiden uit de aubergine en lepel het vruchtvlees eruit. Deze kan je nu zelf heel fijn hakken of je kan met behulp van een blender, er een spread van maken. Kruid af naar eigen smaak en bewaar in de koelkast.

Dan gaan we nu het hapje maken:

 1. Snijd de kip in 6 stukken die ongeveer even groot zijn. Kruid ze met peper en zout en bak ze gaar in de olie.
 2. Snipper ondertussen de look en meng deze onder de yoghurt. Kruid de saus met peper en zout, als je wilt kan je eventueel ook nog andere kruiden er onder mengen.
 3. Maak de glaasjes door op de bodem een laagje auberginekaviaar te leggen. Hierop dan een laagje van de yoghurt saus en stop een tandenstoker door het stukje kip en werk het glaasje hiermee af.

SMAKELIJK!

Lotte