Gevulde champignonhapjes

16-12-2019

We zijn alweer een weekje dichter bij de feestdagen. Tijd om je nog wat extra inspiratie te geven voor de hapjes.

Een gevulde champignon vind ik ook zo'n echte klassieker. Soms worden ze geserveerd als voorgerecht en dan kies je best voor grote champignons zoals portobello's die je goed kunt opvullen. Maar als hapje zijn de gewone, kleinere champignons ideaal.

De basis van de vulling zijn eigenlijk de steeltjes van de champignons zelf. Gooi ze dus niet weg, maar stoof ze even aan met wat look, ui en peterselie. Voor de smeuïgheid voegden we er nog een beetje geitenkaas aan toe.

Gevulde champignonhapjes

Ingrediënten (voor 12 hapjes)

  • 1 el olie
  • 1/2 ajuin
  • 12 grote champignons
  • 1 teentje look
  • 10 steeltjes krulpeterselie
  • 70 g verse geitenkaas
  • Broodkruimels van 1 snede getoast volkoren brood

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 180°C.
  2. Versnipper de ajuin, hak de knoflook en peterselie fijn.
  3. Snijd de steeltjes van de champignons.
  4. Doe de olijfolie in de pan en stoof de ajuin, knoflook, peterselie en steeltjes van de champignons aan.
  5. Doe daarna alles in een kom en meng met de helft van de broodkruimels en de verse geitenkaas.
  6. Vul de champignons met dit mengsel en kruimel er de rest van de broodkruimels over.
  7. Zet de champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat in de oven voor 20 min.

Serveer lauw met nog wat versnipperde peterselie.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?