Glaasje tabouleh

06-12-2018

Persoonlijk vind ik aperitieven één van de leukste dingen die er zijn; het gezellige samenzijn en dit vergezeld van een rijkelijk gevulde tafel met verschillende hapjes en een verfrissend drankje erbij.

Het sierlijke glaasje tabouleh is easy om te maken en een plezier voor je oog- en smaakpapillen! De recepten van mijn andere feestelijke hapjes kan je bovendien terug vinden in het online ebook op de website.

Feestelijke hapjes; met liefde gemaakt en geserveerd!

Ingrediënten

  • 100g bulgur
  • 2dl water
  • 2/3e bussel peterselie
  • Enkele muntblaadjes
  • 2 tomaten
  • 1/2e rode ui
  • 1/4e citroen
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Doe de bulgur in een kom en overgiet met het kokende water. Laat de bulgur koken, terwijl je het afdekt met een keukenhanddoek. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten, vervolgens snij je de kwartjes in kleine stukjes. Schil de ui en snipper deze fijn, evenals de peterselie en de munt. Meng de kruiden, ui en tomaten onder de gare bulgur en breng op smaak met het citroensap, olijfolie en peper en zout. Kies voor mooie glaasjes om jouw tabouleh in te serveren en werk bovenaan af met verse kruiden en/of fijn gesnipperde olijven. Laat het feest beginnen!

Wil je voor de feestdagen wat extra inspiratie? Kijk dan zeker eens naar het ebook dat we hebben gemaakt rond feestelijke hapjes. Deze kan je hier gratis downloaden.