Scampi hapje met appel-avocado

23-12-2019

Een klassieker is het, zo'n gebakken scampi in een lepeltje. Omdat wij het graag snel en gemakkelijk houden, hebben we deze week dit hapje voorzien als inspiratie voor de feestdagen.

De scampi kan je gerust al op voorhand bakken. De appel en avocado snij je best niet te vroeg op voorhand om te voorkomen dat ze verkleuren. Je kan dit wat tegengaan door er een beetje citroensap over te sprenkelen voor je serveert.

Wil je het hapje, net zoals wij deden, afwerken met wat sesamzaadjes? Vergeet dan niet om ze eerst wat te roosteren zodat de smaak ervan beter doorkomt.

Scampi hapje met appel-avocado

Ingrediënten (voor 12 hapjes)

  • 12 gepelde scampi
  • 1 avocado
  • 1 appel (Granny Smith, in kleine blokjes)
  • sap van 1/4 citroen
  • 12 blaadjes munt
  • 1 kl currypoeder
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • peterselie
  • sesamzaadjes


Bereidingswijze

  1. Bak de scampi in de olijfolie en kruid ze af met currypoeder, peper en zout.
  2. Snij de avocado en appel in kleine blokjes en meng ze door elkaar. Breng op smaak met citroensap, fijngesneden munt, peper en zout. Verdeel alles over 12 lepels.
  3. Leg de scampi op de avocadomengeling en versier met peterselie en geroosterde sesamzaadjes.

Dit hapje maak je best à la minute om verkleuring van de appel en avocado tegen te gaan.

Laat het smaken!