Apero glaasje

17-07-2020

Vandaag deel ik met plezier een gemakkelijk aperitiefje die ik vorig weekend had gemaakt. Het is zo simpel dat je er eigenlijk niet echt een recept voor nodig hebt, maar toch heb ik het uitgeschreven. 

De combinatie van de geitenkaas met rode biet, dat is natuurlijk een gekende combinatie. Voor wat extra pit heb ik er wat radijs aan toegevoegd en bieslook voor de smaak. De zoete toets komt dan eerder van de walnoot aangezien ik deze eerst lichtjes gekarameliseerd heb in de honing. Alles samen in een glaasje en het ziet er overheerlijk uit (of dat vind ik toch.). Afwerken gebeurt met een paar druppels vers limoensap, zo is het extra fris. Heb je geen glaasjes, dan lukt het zeker ook in een lepel. 

De rode bietjes heb ik zelf gegaard in de oven, zodat deze zeer vol zijn van smaak. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om deze reeds gekookt te kopen in de winkel. Dat is vaak iets makkelijker en hangt er vanaf hoeveel tijd je hebt. Het garen van de rode bietjes in de oven doe ik door ze in zilverpapier te wikkelen en dan 30 minuten op 180°C in de oven stoppen. Nadien laten afkoelen in het zilverpapier en ze zijn klaar om te gebruiken. Vergeet ze dan natuurlijk ook niet eerst te schillen.

Het hapje kan je reeds op voorhand maken en dan bewaren in de koelkast, zo is het lekker fris en makkelijk als je bezoek toekomt. Hopelijk heb je er ook zin in gekregen!

Apero glaasjes

Ingrediënten:

 • 1 kleine, gare rode biet
 • 50g geitenkaas (harde)
 • 2 à 3 radijzen
 • 1 eetlepel honing
 • 1 hand walnoten
 • 1 eetlepel bieslook
 • Zout
 • 1/2 limoen

Bereidingswijze:

 1. Snijd de rode biet in kleine blokjes en verkruimel ondertussen de geitenkaas.
 2. Was de radijzen en snijd deze in schijfjes.
 3. Hak de walnoten fijner en doe dan de honing in een pan. Als deze begint te pruttelen, voeg de walnoten en een snuifje zout toe. Bak gedurende 2 minuten en doe het geheel dan op wat bakpapier. Zodat dit kan afkoelen. Breek of snijd nadien in kleinere stukken.
 4. Hak de bieslook fijn en pers de limoen uit.
 5. Maak de glaasjes door te werken in laagjes met de rode biet, radijs en geitenkaas. Doe dit in verschillende glaasjes en werk in 1 of 2 laagjes (afhankelijk van hoe groot je het hapje wilt maken). Werk af met de bieslook en een walnoot vanboven, als laatste besprenkel je het hapje met wat limoensap.
 6. Serveer of plaats in de koelkast. 

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?