Banana pancake cereal

06-07-2021

Vandaag had ik zin in nog eens pannenkoekjes als ontbijt, maar wou er toch iets speciaals mee doen. Daarom dat ik terug een variatie heb gemaakt op pancake cereal. Dit door aan mijn beslag schijfjes banaan toe te voegen en deze dan te bakken met een laagje deeg er rond. Zo heb je kleine pannenkoekjes, die gevuld zijn met een lekkere smeuïge banaan.

Het deeg heb ik gemaakt zoals havermoutpannenkoekjes. Gewoon omdat ik dit een lekker deeg vind en zeker in combo met de banaan. Ik heb het gegeten met wat yoghurt en rood fruit, maar ik heb er ook nog enkele over voor morgen. En dan ga ik ze lichtjes besmeren met wat pindakaas. Want banaan en pindakaas, dat is hemels in mijn ogen.

Het is totaal niet moeilijk om te maken en dat is voor mij ideaal. Ook kan je het perfect de dag ervoor al klaar maken als je liever niet 's ochtends begint te bakken. Ik ben alvast geen ochtendmens, behalve als ik wat meer tijd heb. Anders is het meestal een makkelijk ontbijt bij mij thuis, of eentje die ik gefoodprept (geen woord, denk ik, maar toch). Wil je trouwens meer weten over hoe je kan foodpreppen? Of hoe je hieraan begint? Schrijf je dan snel in voor onze wachtlijst. Dan wordt je als eerst op de hoogte gebracht :).

Banana pancake cereal

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 125g havermout
 • 200ml melk
 • 1 koffielepel bakpoeder
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • 2 bananen
 • Bakspray

Bereidingswijze:

 1. Doe de havermout, melk, bakpoeder, eieren en ahornsiroop in een blender. Blendt het geheel totdat je een mooi en egaal deeg krijgt. Laat het geheel 10 minuten rusten, zodat het deeg iets dikker wordt.
 2. Snijd de bananen in schijfjes en meng deze onder het deeg. 
 3. Spray wat bakolie in de pan en leg hierin enkele schijfjes banaan die bedekt is met het deeg. Zorg ervoor dat je het tijdig omdraait, dit is wanneer de belletjes van het deeg erin blijven staan.
 4. Serveer met wat vers fruit en yoghurt.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?