Witte vis met kruidenkorst

14-12-2020

Thuis loopt er eentje rond die vis wel lust, maar vis met een krokant korstje wordt wel meer gesmaakt. Daarom dat ik voor de feestdagen eens wou zoeken naar een leuk alternatief om op tafel te toveren. Het is een kruidig korstje geworden met bladpeterselie en gebakken ajuin. Door het broodkruim dat er aan wordt toegevoegd, krijg je ook een echt krokant korstje.

Volkoren paneermeel of broodkruim kan je natuurlijk gemakkelijk zelf nemen. Dit kan door volkoren brood te roosteren en dan nadien te mixen om zo paneermeel te creëren. Je kan dit dus zeker doen als je je brood niet kan opeten, dan heb je nog een alternatief voor je oud brood.

Een maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder iets van groenten en een aardappelcreatie. Daarom dat er een groentegratin is bijgemaakt. Deze zorgt voor extra groenten en ook voor een extra vulling. Ook is het makkelijk voor je feestmenu dat alles op voorhand kan gemaakt worden en je het nadien in de oven kan schuiven. Zo kan je ook genieten van het moment en nadien ook van het gerecht.

Witte vis met kruidenkorst

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 stukken kabeljauw
  • 1 bussel platte peterselie
  • 6 blaadjes citroenmelisse
  • 2 eetlepels bakmargarine
  • 1/4 ajuinui
  • 50g volkoren paneermeel
  • 1 koffielepel mosterd
  • Kruiden: zout & peper
  • 1 eetlepel volkoren bloem
  • 1 eetlepel olie
  • Limoenschijfjes (ter versiering)

Bereidingswijze:

  1. Was de kruiden en leg ongeveer 1/3 van de peterselie aan de kant. Hak alle andere kruiden fijn en doe deze in een kom. Snipper daarnaast ook de ajuin.
  2. Doe de margarine in een pan en fruit hierin de ajuin. Voeg dit toe aan de kruiden en meng alles goed onder elkaar en voeg ook de mosterd toe. 
  3. Wentel de vis in de bloem en bak deze kort aan in een pan met wat olie.
  4. Leg de vis in een ovenschaal en verdeel de kruidenmengeling erover. Druk het lichtjes aan zodat de bovenkant van de vis bedekt is.
  5. Bak de vis gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  6. Versnipper de resterende peterselie en verstrooi dit over de uit de oven komt. Serveer met enkele limoenschijfjes.

SMAKELIJK!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?