Groentegratin
Een gratin kennen we waarschijnlijk allemaal, maar vandaag wou ik deze toch eens anders maken. Vroeger heb ik al eens een courgette-aardappelgratin gemaakt, maar vandaag wordt het een echte groentegratin.
Ik heb gekozen voor verschillende groenten, denk hierbij aan courgette, tomaat, wortel & natuurlijk ook aardappel. Het is niet alleen lekker en een andere manier om meer groenten in je gerecht te krijgen. Maar het is ook leuk om de groenten zo te schikken dat het ook een mooi plaatje wordt. Of ik vind het alleszins een leuk beeld om te maken en zeker om op een feesttafel te zetten.
Het voordeel is ook dat je het reeds op voorhand kan klaarmaken en dan gewoon in de oven schuiven als je ervan wilt eten. Ik vind het zelf zeker een aanrader!
Groentegratin
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 courgette
- 3 tomaten
- 1 grote wortel
- Kruiden: tijm, bieslook, peper en zout
- 1 teentje look
- 400g aardappelen
- 125ml soja-room
- 1 ei
- 1 handje geraspte kaas
- 1 eetlepel olie
Bereidingswijze:
- Snijd de courgette, tomaten, wortelen aardappelen in schijfjes van 2mm dik. Snipper nadien ook de look en de verse kruiden.
- Kook de aardappel en wortel gedurende 5 minuten in ruim water.
- Klop het ei samen met de room op. Voeg nadien de kruiden en de look toe en meng goed onder elkaar. Voeg dan de kaas toe en roer dit erdoor.
- Vet de ovenschaal in met de olie. Verdeel dan afwisselend de schijfjes groenten met de schijfjes aardappel. Giet nadien er het eimengsel over.
- Bak het geheel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
SMAKELIJK!
Lotte