Bruschetta's

06-11-2020

Bruschetta's koppel ik vaker aan de zomer, maar ik vind het oprecht een super lekkere aperitief. Dus daarom dat ik het vandaag nog eens gemaakt heb. Ik heb een traditionele versie gemaakt dus met volkoren stokbrood, gesmolten mozzarella en een tomatensalsa met veel basilicum.

Een super simpel receptje dus en gemakkelijk om op tafel te toveren. Dus zeker een aanrader!

Bruschetta's

Ingrediënten:

  • 1 volkoren stokbrood
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 2 tomaten
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • 1 hand basilicum
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd het stokbrood in stukken als dikkere toasten. En leg deze op een rooster en besmeer deze met 1 eetlepel olie. Rooster de toasten gedurende een 5 tal minuten onder de grill.
  2. Snipper de sjalot en de look fijn en meng deze onder de balsamico azijn en de olie. Snijd de blokjes tomaat en meng deze ook onder de sjalot en look. Kruid het geheel met peper en zout. Snipper dan ook de basilicum en meng deze er ook onder.
  3. Snijd de mozzarella in sneetjes en leg deze op de geroosterde toasten. Zet deze terug onder de grill en laat de mozzarella smelten. 
  4. Als ze klaar zijn, leg ze dan op een serveerbord en werk ze af met de tomatensalsa.

Smakelijk!

Lotte