Vegetarische mini loempia's

31-10-2020

Het is weekend en daarom heb ik wel nog eens zin in een apero, dus heb ik mijn loempia's die ik eerder al eens heb gedeeld aangepast. Ik heb nu gekozen om een vegetarische variant te maken. Wel nog steeds makkelijk om klaar te maken en lekker pittig.

Ik heb de mini loempia's gemaakt door enkele groenten samen te wokken met wat chilipeper en sojasaus. Dit zorgt voor een zoute-pikante smaak die ik zelf wel lekker vind en je kan zelf kiezen hoe pittig je het maakt. De vulling gaat dan in wat filodeeg en dan is het kwestie van mooi plooien en afbakken in de oven.

Ik heb er ook wat zoete chilisaus bijgezet om in te doppen, omdat ik dit zelf super lekker vind. Je kan uiteraard ook altijd kiezen voor een yoghurtsausje met kruiden om in te doppen, dit had ik er ook bijgemaakt. Deze apero vond ik alvast lekker om van te genieten, want het is een beetje een rare zaterdag. Na dit weekend gaan de maatregelen verstrengen en ook is het vroeg donker. Alles om in een herfstblues terecht te komen. Dus is het kwestie van te zoeken naar dingen om van te genieten.

Dus ik heb dat deze avond gedaan door de mini loempia's te maken en morgen werk ik dan het ebook comfort food af. En dan is het voorbereiden voor de week die komt. Hopelijk kan je zelf genieten van het weekend. En maak je deze mini loempia's ook eens.

Vegetarische mini loempia's

Ingrediënten:

  • 1 paprika
  • 2 wortels
  • 1/2 courgette
  • 100g sojascheuten
  • 8 champignons
  • 1 sjalot
  • 1/2 chilipeper (mag meer of minder zijn)
  • 1 hand cashewnoten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • filodeeg

Bereidingswijze:

  1. Was de verschillende groenten en snijd deze in reepjes. Hak nadien de cashewnoten fijn en versnipper ook de chilipeper en de sjalot.
  2. Doe de olie in een wokpan en begin met de sjalot te fruiten. Voeg nadien de groenten toe en wok deze gedurende 1 à 2 minuten. Blus het geheel dan met de sojasaus en haal van het vuur. Meng onder de groenten de noten en de chilipeper.
  3. Neem het filodeeg en snijd deze in lange repen. Maak een klein worstje en leg deze in het begin van het filodeeg. Rol de loempia's op en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  4. Bak de loempia's gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Dien op met nog wat extra chilisaus en geniet ervan!

Smakelijk!

Lotte