Croque met avocado, geitenkaas en kip

20-11-2020

Croques vind ik zelf leuk om te maken en natuurlijk ook om te eten. Meestal kijk ik wat ik in de koelkast heb liggen en kijk ik om hier iets mee te maken. Vandaag ben ik bezig met het foodpreppen en dus heb ik waar vanalles in huis gehaald. En tussendoor dacht ik om als lunch of als apero een croque te maken.

Dus ik heb er vandaag voor gekozen om er eentje te maken met geitenkaas, kip en avocado. Dit zijn ingrediënten die ik vaak in huis heb om iets mee in elkaar te flansen en ik vond het zelf een succes. Daarnaast heb ik ook soep gemaakt om bij de croques te eten (een beetje meer groenten) en er wat rucola bij geserveerd voor de pittigheid. Ik vond het alvast een geslaagde combinatie en jij?

Je kan er ook altijd voor kiezen om de croques te maken als een leuk alternatief voor een aperitiefje. Dan snijd ik de croques in 4 om zo lekkere hapjes te hebben. Als je dan graag een dipsausje hebt voor erbij, dan is een mangochutney zeker een aanrader. Dit heb ik al vaak gemaakt tijdens kookworkshops, misschien deel ik dat receptje hier ook eens.

Croques met avocado, kip en geitenkaas

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 4 sneden brood
  • 2 eetlepels geitenkaas
  • 2 sneden kippenwit (of 4 als het kleine sneetjes zijn)
  • 1/4 avocado
  • 1 eetlepel peterselie
  • Peper en zout

Ingrediënten:

  1. Begin met de peterselie te versnipperen en de avocado in fijne partjes te snijden. 
  2. Begin dan met de croque door op een snede brood eerst wat geitenkaas te smeren, hierop wat peterselie strooien en dan afwerken met kippenwit en sneetjes avocado. Dan werk je af met een andere snede brood en dan kan je de 2de croque maken. Nu kan je kiezen om de croque in een pan te bakken of met behulp van een croque toestel.
  3. Dien de croque warm op met wat soep en wat rucola. Op die manier heb je snel een middagmaal op tafel getoverd!

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?