Tortilla op de BBQ

23-07-2020

Een tortilla of een wrap hebben we al vaak eens gedeeld en vandaag wou ik dan ook eens een andere variant maken. Daarom dat ik ervoor heb gekozen om een vegetarische tortilla te maken (want het is donderdag - veggiedag) en deze te grillen op de BBQ. Het kan natuurlijk ook altijd in je grillpan, maar ik wou toch eens wat anders doen.

Ik heb gekozen voor een volkoren wrap die ik heb besmeerd met een mengeling van rode pesto en tomatensaus. Zo krijgt dit een lekker smaak. De pesto heb ik zelf gemaakt (het receptje komt binnenkort ook op de blog) en zorgt voor een heerlijke kruidige smaak. 

Daarnaast heb ik er wat groenten aan toegevoegd, denk maar aan kastanje champignons, rode paprika en sjalot. Ik heb het geheel dan nog bestrooid met wat kaas en het was klaar om te grillen. Normaal wou ik er ook nog wat maïs indoen, maar ik was dit vergeten kopen in de winkel. Als je zin hebt kan je dit er dus ook nog gerust bijdoen om zo een lekkere smaak te krijgen. Plus het zorgt er ook voor dat er wat extra kleur in de wrap zit, nu is het wat eentonig.

Om er ook wat eiwitten in te krijgen, heb ik gekozen voor wat gemalen kaas. Op die manier ga je ook wat extra smaak toevoegen en het is dan ook een bron van eiwitten. Waardoor het een volwaardige maaltijd wordt.

Bakken op de BBQ of de grillpan en je kan genieten van een heerlijke vegetarische maaltijd. Dus zeker een aanrader als je het aan mij vraagt!

Tortilla op de BBQ

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 4 volkoren wraps
 • 2 eetlepels rode pesto
 • 3 eetlepels tomatensaus
 • 1/2 rode paprika
 • 1/2 sjalot
 • 2 kastanje champignons
 • 1 handje gemalen kaas

Bereidingswijze:

 1. Doe de rode pesto en de tomatensaus in een kom en meng deze goed onder elkaar. 
 2. Besmeer elke wrap met een laagje van het mengsel.
 3. Snijd de paprika in blokjes en snipper de sjalot. Snijd de champignons in schijfjes.
 4. Leg in het midden wat paprika met daarop een laagje chamignons, wat sjalot en gemalen kaas.
 5. Plooi de wrap mooi op zodat je deze kan grillen op de BBQ.
 6. Grill ongeveer een 5-tal minuten aan elke kant en dien op.

Smakelijk!

Lotte