Een groene wafel?!

27-06-2018

Zaterdag had ik een workshop op maat en nadien had ik natuurlijk enkele zaken over, waaronder broccoli en bloemkool. Omdat ik er echt niet tegen kan om dingen weg te smijten, heb ik ervoor gekozen om hiermee iets te maken als lunch op zondag. Eerst dacht ik eraan om gewoon de 2 te combineren in een brood en klaar is kees.


Ik ging naar de keuken en daar stond het wafelijzer nog uit, omdat ik als ontbijt nog eens volkoren wafels had gemaakt met fruit. Dit receptje komt binnenkort ook op de blog :). Daarom dat de gedachte kwam dat het waarschijnlijk een pak sneller zou gaan om in plaats van mijn brood eens wafels te maken. Dus heb ik hiervoor gekozen, met als gevolg fluo-groene wafels (langs binnen toch).

Ingrediënten:

  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 broccoli
  • 100g volkoren bloem
  • 50g kikkererwtenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 handen rucola (voor een pittige toets)
  • 100ml spuitwater
  • 4 eieren
  • Kruiden naar eigen smaak
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  1. Blend de bloemkool en broccoli totdat je er een rijstvariant van krijgt.
  2. Voeg de eieren, het spuitwater en de rucola toe en blendt totdat je een smeuïge massa krijgt.
  3. Kruid het geheel met peper en zout en andere kruiden naar eigen smaak.
  4. Doe de massa in een kom en voeg hieraan de olie, de bloem, het meel en de bakpoeder toe.
  5. Meng alles goed en zorg ervoor dat je geen klonters hebt.
  6. Verwarm je wafelijzer en bak de wafels. Zorg ervoor dat je deze lang genoeg bakt of ze gaan niet stevig genoeg zijn. Zet je wafelijzer dus niet te hevig zodat ze niet verbranden.
  7. Laat de wafels afkoelen op een rooster zodat deze stevig blijven.
  8. Dien op met wat groenten en beleg naar keuze. Ik heb gekozen voor wat extra rucola en wat surimi, omdat dit ook zaken waren die overblijven van de workshop.