Quinoa & mango salade

23-09-2020

Een salade maken voor de lunch is altijd lekker, maar het is een kunst om na verloop van tijd niet vast te lopen in de klassieker van tomaat, sla en komkommer. Daarom dat ik deze eenvoudige salade heb samengesteld die je in een handomdraai klaarmaakt.

Het is een vegetarische versie met rode bonen, maar je kunt deze gerust vervangen door een eitje, kip of vis.

Quinoa & mango salade

Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 100g quinoa (ongekookt)
    • Een handvol spinazie
    • 180g rode bonen (gekookt)
    • 1 kleine blikje maïs
    • 200g kerstomaten
    • 1 mango
    • 1 avocado
    • chilipoeder
    • olijfolie
    • 1 limoen
    • honing
    • peper en zout

      Bereidingswijze

      1. Kook de quinoa gaar volgens de verpakking.
      2. Snijd ondertussen de tomaatjes in twee, de mango en avocado in schijfjes en de spinazie fijn.
      3. Laat de quinoa afkoelen en meng hieronder wat olijfolie, limoensap en -zest en eventueel een beetje honing als je het graag iets zoeter wil. Breng op smaak met peper en zout.
      4. Voeg nog de tomaten toe, de mango, avocado, spinazie, maïs en rode bonen.
      5. Werk af met paprikapoeder.

      Laat het smaken!