Quinoasalade

03-04-2019

Het was mooi weer en dan kan een slaatje heerlijk smaken. Daarom dat ik alles in huis heb gehaald om dit heerlijke quinoaslaatje te maken. Jammer genoeg is het weer al wat omgeslagen, maar ik heb het toch nog met plezier gegeten. 

Het is een slaatje die je zeer snel kan klaar maken, aangezien het maar uit een paar ingrediënten bestaat. Door de toevoeging van de granaatappel en de munt vind ik het zelf ook heerlijk fris. Zeker als je er dan nog de komkommer aan toevoegt, dan is het zeker iets om van te genieten in een lentezonnetje (wat er nu terwijl ik dit aan het schrijven, jammer genoeg niet is).

Ik heb gekozen voor quinoa, omdat ik dit zelf een lekkere variatie vind en ik er ook nog veel in huis had liggen. Je kan natuurlijk ook nog een ander graan kiezen om dit gerechtje mee te maken, denk maar aan freekeh, couscous of dergelijke. Het voordeel van quinoa is natuurlijk ook dat het een graan is die rijk is aan eiwitten en vezels. Zoals je al weet zorgt dit voor een vullend gevoel.

Een heerlijk fris slaatje voor op een zonnige lentedag. Het slaatje heb ik in mijn hand, waar is die zon?

Alleen groentjes, kruiden en quinoa, dat zou maar een saai slaatje zijn. In mijn koelkast had ik ook nog wat feta liggen, dus ik voeg dit er dan met plezier aan toe. Dit zorgt voor een ziltige smaak in het slaatje en past natuurlijk perfect bij de granaatappelpitjes. Ben je geen fan van granaatappel, dan kan je ook wat ander fruit toevoegen voor de zure toets. Denk bijvoorbeeld aan wat stukjes groene appel (ik doe er citroensap over, zodat ze niet bruin worden). 

Voor de knapperigheid voeg ik er ook nog wat pangebakken pijnboompitjes aan toe en zo is het slaatje klaar. Het volledige recept, stap voor stap uitgelegd en met de juiste hoeveelheden vind je hieronder. Ik heb de overschot van de munt en de komkommer gebruikt om wat smaak te geven aan mijn water. Hopelijk vind je het even lekker als ik, laat het gerust weten!


Frisse quinoasalade

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 60g quinoa
  • 1/2 granaatappel
  • 1/2 komkommer
  • 50g feta
  • 1 handje pijnboompitjes
  • verse munt

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa gaar en laat deze afkoelen.
  2. Doe de pijnboompitjes in een pan en rooster deze licht bruin (laat niet aanbranden)
  3. Maak de pitjes van de granaatappel los , snijd de feta en komkommer in kleine blokjes en snijd de munt in reepjes. Doe alles samen in een een kom.
  4. Voeg de koude quinoa en pijnboompitjes toe en meng goed door elkaar.

Smakelijk,

Lotte