Gegrilde courgetterolletjes

11-09-2020

Dit hapje heb ik al zo vaak gemaakt en vind ik zo gemakkelijk. Het is fris, lekker en een andere manier om avocado met gerookte zalm te presenteren. Ik maak de rolletjes meestal als een hapje, maar je kan ze gerust ook eten bij een salade voor de lunch. 

De rolletjes worden gemaakt van courgette die je eerst fijn in plakken snijdt en dan grilt. Deze besmeer ik dan met de avocado, leg er wat gerookte zalm op en je kan het oprollen. Heel simpel, maar het ziet er toch lekker uit en ook een beetje anders als hapje. In mijn ogen zeker een aanrader!

Gegrilde courgetterolletjes

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 avocado
  • 4 sneden gerookte zalm
  • 1 eetlepel olie
  • 2 lente-uitjes
  • Wat bieslook

Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgette in dunne plakken over de lengte. Zorg ervoor dat deze niet te dik gesneden zijn, of het gaat moeilijk zijn om ze op te rollen. Aan de andere kant mag je ze ook niet te dun snijden of het gaat niet lukken om ze te grillen (moeilijk dus).
  2. Kruid de courgette met peper en zout en besmeer de plakken met de olie. Verwarm de grillpan en grill hierin de courgette, zodat deze gaar is en makkelijk kan opgerold worden. Hou deze aan de kant.
  3. Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak deze fijn. Snijd de lente-ui in schijfjes en voeg deze toe aan de avocado en kruid met peper en zout. 
  4. Besmeer de courgetteplakken met de avocado en leg hierop ook wat gerookte zalm. rol de courgette op en leg deze op een bordje om te serveren. 

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?