Nacho's

28-08-2020

Vandaag heb ik een hapje gemaakt met terug wraps. Want ik had in het begin van de week er gekocht en omdat we met 2 thuis zijn, is het altijd zoeken hoe ik alles zal opgebruiken. Ook heb ik terug de tomatensalsa van vorige week gebruikt (gewoon omdat ik hem lekker vind).

De nacho's heb ik klaargemaakt als hapje, maar als we er van aan het eten waren hebben we er toch voor gekozen om geen avondeten meer te eten. Want het was enorm vullend. Daarom dat ik de hoeveelheden die we voor os 2 hebben gemaakt heb aangepast dat het een hapje is voor 4 à 6 personen. Of je kan het natuurlijk ook klaarmaken als avondeten zoals wat wij gedaan hebben. 

De nacho's zelf zijn dus terug gemaakt van wraps die ik in driehoeken heb gesneden en dan gebakken heb ik de oven. Dan afwerken met wat groenten, denk aan maïs, tomatensalsa, lente-uitjes, rode en groene paprika. En als laatste strooi ik er wat gemalen kaas over en dan nog eventjes de oven in en je kan ervan smullen.

Voor de smeuïgheid heb ik de nacho's geserveerd met een yoghurtdip op basis van skyr, peper en zout, koriander en lente-uitjes. Daarnaast heb ik er ook nog wat extra tomatensalsa bij gezet, zo kan je het nog lekker pikant maken. Als laatste leg ik er wat avocado bij voor de liefhebbers, zoals ikzelf.

Nacho's

Ingrediënten (voor 4 à 6 personen):

 • 3 volkoren wraps
 • 3 eetlepels pittige tomatensalsa
 • 100g maïs
 • 1 rode paprika
 • 1 groene paprika
 • 1 à 2 lente-uitjes
 • 1 hand gemalen kaas

Bereidingswijze:

 1. Snijd de wraps in driehoeken en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de wraps gedurende 5 minuten op 180°C en laat nadien lichtjes afkoelen.
 2. Snijd de paprika's in kleine blokjes en meng deze onder elkaar. Snijd nadien de lente-uitjes in ringen en hou deze apart.
 3. Leg de nacho's in een schaal die ook in de oven mag en houd in het midden wat plaats over. Verdeel in het midden de paprika's, maïs en tomatensalsa. Zorg ervoor dat dit een beetje door elkaar licht en het wat verdeelt is over de nacho's. Werk het geheel af met de gemalen kaas.
 4. Zet de ovenschaal eventjes onder de grill zodat de kaas gesmolten is. Werk dan af met de gesneden lente-uitjes. 

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?