Volkoren pittabroodjes

25-07-2020

Als ik eens wat meer tijd heb, dan vind ik het zalig om eens zelf brood te maken. Het kneden is super om al mijn frustratie op uit te werken, niet dat ik zo gefrustreerd ben, maar het helpt. Jammer genoeg is de laatste tijd, de tij zo schaars en zoek ik soms naar alternatieven die sneller klaar zijn.

Daarom dat ik vandaag volkoren pittabroodjes heb gemaakt, dit duurt iets minder lang, maar wel nog steeds heerlijk. Hier in de winkel is het ook moeilijk om pittabroodjes te vinden, dus het is een win-win situatie.

De broodjes worden gemaakt met een mengeling van volkoren bloem en witte bloem. Dit om ervoor te zorgen dat ze niet te zwaar vallen,maar wel nog steeds vullen. Het geheel kan je nog steeds kneden om je frustratie in kwijt te kunnen, maar het rijzen duurt minder lang dan bij gewoon brood. Hierdoor ga je het sneller kunnen bakken en ervan genieten.

Na het maken van de broodjes is het nu nog eens nadenken wat ik ermee ga maken. Maar ik kan je verzekeren, het is ook een receptje die zal verschijnen op de blog.

Volkoren pittabroodjes

Ingrediënten:

  • 200g tarwebloem
  • 200g volkoren bloem
  • 210 ml water (op kamertemperatuur)
  • 6g gist (droge)
  • 5g zout
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een kom samen en meng alles goed. Kneed het geheel totdat je merkt dat het deeg niet meer kleeft. Zorg ervoor dat je voldoende kneedt (liever iets langer dan tekort). 
  2. Leg een handdoek over de kom en laat het deeg rijzen gedurende 45 minuten.
  3. Verdeel het deeg in 6 bolletjes (elk bolletje weegt ongeveer 95g) en leg dit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Je kan de bolletjes nu met een deegrol uitrollen. Zelf duw ik de bolletjes plat met mijn hand, omdat ik dan de vorm mooier kan maken. 
  4. Bak de broodjes gedurende 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.

Gebruik ze om zelf pitta te maken met kip of eventueel tofu. De keuze is natuurlijk aan jou hoe je ze vult.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?