Kip pitta

27-07-2020

Zaterdag heb ik nog eens zelf pittabroodjes gemaakt. Dus dan is het ook eens nadenken wat ik er mee ga maken. Ik heb daarom ervoor gekozen om er een kip pitta van te maken. Dit omdat ik hiervoor alle ingrediënten in mijn koelkast had liggen en ik heb er eentje in huis rondlopen die af en toe nog iets van vlees wilt. Dus nadat ik weer veel vegetarisch had gekookt, nog eens kip klaargemaakt.

Voor de kip pitta is het een beetje kijken welke groenten je er allemaal wilt indien. Ik kijk meestal gewoon wat ik in mijn koelkast heb liggen en vul het dan hiermee. De kip zelf heb ik gekruid met shoarma kruiden (zoals onze gegrilde kip shoarma) en deze dan gaar gebakken. Om het geheel ook lekker smeuïg te maken, heb ik er een yoghurtsausje bij gemaakt.

Als ik denk aan pitta, dan denk ik eigenlijk ook altijd aan looksaus en daarom heb ik de yoghurtsaus gemaakt met look, peterselie en lente-uitjes. Zo krijgt het geheel een heerlijke smaak en is het ook niet te droog. Net zoals bij mijn taco's is het eten van pitta bij mij een uitdaging. Leuk omdat je het met de handen mag eten, maar bijna 100% zekerheid dat ik ga smossen.

Ik vind het alvast super lekker om te eten en hopelijk heb ik je ook een beetje kunnen inspireren!

Kip pitta

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 volkoren pittabroodjes
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • Shoarma kruiden naar smaak
  • Groenten zoals gele paprika, sla, kerstomaat, ... (kijk wat je in huis hebt liggen om te gebruiken).
  • 4 eetlepel yoghurt
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 lente-uitje
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Begin eerst met het gaar bakken van de kip. We mengen eerst wat shoarma kruiden samen met de olie en besmeren de kipfilet hiermee. Daarna gaan we de kipfilet gaar bakken in een pan. Snijd deze nadien in stukken en houd ze warm.
  2. Was je groenten en snijd deze in kleinere stukken zodat je deze straks makkelijk in de pitta krijgt.
  3. We maken ook onze yoghurtdressing. Dit doen we door de look fijn te snipperen en ook de peterselie en het lente-uitje. Meng alles onder de yoghurt en kruid af naar eigen smaak met peper en zout.
  4. Maak de pitta door de broodjes in de toaster wat op te warmen. Snijd deze open en vul op met wat groenen, kip en wat looksaus. Je kan de looksaus ook apart serveren, dan kan er nog gekozen worden hoeveel je er van neemt.
  5. Doe dit totdat alle pittabroodjes op zijn.

Smakelijk!

Lotte