Gebakken garnalen & ananas

31-05-2021
Mijn laatste berichtje voor The Healthy Foodies en het is er eentje die verdomd gesmaakt heeft!


Gebakken rijst met onder andere groene curry, scampi, eitjes, ananas, bamboescheuten, paprika en erwtjes. Een beetje zoals bij de Chinees, maar dan zoveel lekkerder natuurlijk 😋

Gebakken garnalen & ananas

Ingrediënten (2 personen)

    • Olie
    • 2 lente-uitjes, in ringen (witte en groene deel apart houden)
    • 2 gele paprika's, in blokjes
    • 1/2 courgette, in blokjes
    • 70 g ananas, in blokjes
    • 1,5 el groene curry pasta
    • 2 el sojasaus
    • 100 g basmatirijst, ongekookt
    • 2 eieren
    • 70 g diepvries erwtjes
    • 100 g bamboescheuten
    • 300 g roze garnalen of scampi
    • Sap van 1 limoen
    • Verse koriander

    Bereidingswijze


    1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
    2. Verwarm de olie in een pan en stoof het witte deel van de lente-ui even aan.
    3. Voeg daarna de paprika, courgette en ananas toe. Meng vervolgens de currypasta en de sojasaus eronder. Roerbak gedurende een 3-tal minuten op hoog vuur.
    4. Voeg nu ook de rijst toe en roerbak die even mee. Schuif ze daarna naar de zijkant van de pan.
    5. Klop de eieren los en roerbak die kort naast de rijst. Daarna kun je ze mee mengen.
    6. Doe als laatste de erwtjes, bamboescheuten en garnalen of scampi erbij en roerbak enkele minuten mee tot de garnalen of scampi gaar zijn.
    7. Blus het geheel met limoensap en werk af met verse koriander en het groene deel van de lente-ui.

    Laat het smaken!

    Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?