Gebakken garnalen & ananas
31-05-2021
Mijn laatste berichtje voor The Healthy Foodies en het is er eentje die verdomd gesmaakt heeft!
Gebakken garnalen & ananas
Ingrediënten (2 personen)
- Olie
- 2 lente-uitjes, in ringen (witte en groene deel apart houden)
- 2 gele paprika's, in blokjes
- 1/2 courgette, in blokjes
- 70 g ananas, in blokjes
- 1,5 el groene curry pasta
- 2 el sojasaus
- 100 g basmatirijst, ongekookt
- 2 eieren
- 70 g diepvries erwtjes
- 100 g bamboescheuten
- 300 g roze garnalen of scampi
- Sap van 1 limoen
- Verse koriander
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Verwarm de olie in een pan en stoof het witte deel van de lente-ui even aan.
- Voeg daarna de paprika, courgette en ananas toe. Meng vervolgens de currypasta en de sojasaus eronder. Roerbak gedurende een 3-tal minuten op hoog vuur.
- Voeg nu ook de rijst toe en roerbak die even mee. Schuif ze daarna naar de zijkant van de pan.
- Klop de eieren los en roerbak die kort naast de rijst. Daarna kun je ze mee mengen.
- Doe als laatste de erwtjes, bamboescheuten en garnalen of scampi erbij en roerbak enkele minuten mee tot de garnalen of scampi gaar zijn.
- Blus het geheel met limoensap en werk af met verse koriander en het groene deel van de lente-ui.