Pittige tofu-brochettes

01-08-2020

Zin in een vegetarische BBQ? Dan zijn deze pittige tofu-brochettes misschien iets voor jou. Ik heb deze brochettes gemaakt als experiment, want ik vind het leuk te kijken hoe je tofu een extra dimensie kan geven. Want tofu op zich is niet echt zo smaakvol, dus het is kwestie van te kijken hoe ik dit kan aanpakken. 

Ik heb ze pittig gemaakt met behulp van wat sambal, je kan zelf kiezen hoeveel je eraan toevoegt. Ik heb ze in het recept niet te pittig gemaakt om zo zeker te zijn dat iedereen ze zou lusten. Maar als ik ze nog eens ga maken, dan mag er van mij gerust nog wat extra bij.

Voor de groenten heb ik gekozen om te werken met courgette, kerstomaten en champignon, deze vind ik er gewoon enorm bij passen. Zeker de kerstomaat vind ik zelf super leuk, want dit zorgt voor een smeuïge toets. Ook als het dan plotseling ploft, is het nog zoveel leuker.

Tofu-brochettes

Ingrediënten (voor 4 brochettes):

  • 250g tofu
  • 1 eetlepel sambal (mag meer of minder zijn)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1/2 courgette
  • 6 champignons
  • 10 à 12 kerstomaten

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tofu in blokjes (niet te groot en niet te klein) en doe deze in een kommetje. Meng de sojasaus en de sambal door elkaar en giet dit over de tofu. Laat dit ongeveer een uurtje marineren, mag ook vele langer trekken.
  2. Snijd de champignons (afhankelijk van de grootte) in 2 of in 4. Snijd ook de courgette in blokjes.
  3. Maak de brochettes op de spies en wissel tofu en de groenteblokjes met elkaar af en leg deze op een plank.
  4. Bak de brochettes gaar op de BBQ en dien op met extra groenten of dergelijke.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?