Aziatisch tofu stoofpotje

13-01-2021

We zijn nog steeds winter en die heeft zich de voorbije dagen ook al fel laten voelen. In de lijn van gezonde comfort food deel ik deze week een receptje voor een roerbak/stoofpotje met tofu, shiitake's, prei en Chinese kool. 


Misschien heb je die laatste wel al eens zien liggen, maar wist je niet aan welk gerecht je ze kon toevoegen? Ook shiitake's, een soort paddenstoelen, vind je intussen in de meeste supermarkten terug. Ze zijn lekker 'vlezig' en behouden iets meer hun bite in gerechten. Soms kun je ze ook gedroogd vinden in de winkel. Dat is zeker ook een optie voor dit gerecht, maar dan moet je ze uiteraard wel even vooraf weken. 

Door de sojasaus en de steranijs krijgt dit stoofpotje verder een speciale en verrassende smaak.

Aziatisch tofu stoofpotje

Ingrediënten

  • 300g shiitake's (of andere paddenstoelen)
  • 300g tofu
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 cm gember
  • 2 teentjes look
  • 1 rode chili
  • ½ Chinese kool
  • Olie
  • 2 el sojasaus
  • Optioneel: 1 steranijs, sesamzaadjes

    Bereidingswijze

    1. Snijd de prei doormidden en snij in repen van 3 cm.
    2. Snijd de gember, ui en look in dunne schijfjes.
    3. Snijd de chilipeper in ringetjes.
    4. Snijd de Chinese kool in grove stukken
    5. Verhit een pan met wat olie en bak de gember, ui en look aan.
    6. Voeg enkele minuten later ook de prei, chili, steranijs en shiitakes toe. Bak even mee op.
    7. Blus daarna met de sojasaus.
    8. Voeg vervolgens de tofu in blokje toe en de stukken Chinese kool.
    9. Wil je iets meer water in je stoofpotje dan kun je er altijd wat groentebouillon bijdoen naar smaak.
    10. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en werk er het gerechtje mee af.

    Laat het smaken!