Couscous, rode biet & hazelnoot

04-11-2020

Een lekkere salade voor de lunch (eventueel nog aangevuld met een eitje, kip, vlees, vis of wat vleesvervanger) of een heerlijk bijgerechtje voor de maaltijd. Zo kun je deze couscoussalade met rode biet, hazelnootjes en munt zien.

Couscous, rode biet & hazelnoot

Ingrediënten (voor 4 personen)

    • 150 g rode biet, gekookt
    • 200 g couscous, ongekookt
    • Een 10-tal muntblaadjes
    • Een handje verse koriander
    • 50 g hazelnoten
    • Sap van 1/2 citroen
    • 2 el olijfolie
    • 1 el mosterd
    • Peper en zout

      Bereidingswijze

      1. Snijd de rode bietjes in kleine blokjes.
      2. Doe de couscous in een kom, overgiet met een zelfde hoeveelheid kokend water en dek af voor 4 minuten.
      3. Roer daarna de couscous los met een vork.
      4. Hak de munt, de koriander en de noten fijn en meng ze onder de couscous.
      5. Meng het citroensap, de olijfolie en de mosterd met peper en zout tot een dressing.
      6. Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer.

      Laat het smaken!