Chocolade brood
27-10-2020
Mmmmm, een vers chocolade- of suikerbroodje. Dat kan al eens smaken op een zondagochtend. Gezonde voeding wil niet zeggen dat er plots een heel aantal zaken moeten geschrapt worden in je eetpatroon. De balans vinden tussen voeding waarmee je lichaam voedt en voeding die ook je geest voedt, dat is de kunst.
Beperk je de frequentie en ook de portie, dan is er geen enkele reden waarom je niet eens zelf een chocoladebroodje zou mogen bakken (en opeten natuurlijk ;)). Daarom dat we ook hiervan een receptje hebben voorzien op onze blog.
Chocolade brood
Ingrediënten
- 450 g volkorenbloem
- 250 ml magere melk
- 1 koffielepel instant gist
- 2 eetlepels honing
- 1 ei
- 100 g fondant chocoladedruppels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Meng de melk met de gist en de honing en giet dit mengsel in het kuiltje.
- Voeg het los geklopte ei toe en meng alles goed. Kneed 15 minuten tot een soepel deeg. Bol op en laat afgedekt 45 minuten rijzen op een warme plaats.
- Kneed opnieuw en meng er de chocoladedruppels door, laat nog 30 minuten rijzen.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat of doe het in een ingevette broodvorm.
- Bak het chocoladebrood 35 min. in de oven.