Cashewballetjes

04-03-2021
Balletjes zijn er in alle vormen, kleuren en smaken. Je denkt misschien klassiek aan balletjes in tomatensaus als een warme maaltijd, maar ze kunnen ook dienen als aperitiefhapjes of soepballetjes


Daarnaast kun je ze naast warm ook vaak koud eten als vullend tussendoortje of bij de lunch in een salade, tussen een wrap of pitabroodje.

Deze cashewballetjes zijn leuk om als apero te serveren. Maak ze vooral niet te groot, want ze zijn goed vullend.

Cashewballetjes

Ingrediënten (voor 6 balletjes)

  • 75 g cashewnoten
  • 25 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 50 g courgette, geraspt
  • 25 g zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 1 el kappertjes
  • 25 g bloem
  • Olie
  • Peper en zout

    Bereidingswijze

    1. Maal de cashewnoten fijn.
    2. Meng met de rest van de ingrediënten. De olie dient enkel om te bakken dus die voeg je niet toe aan het mengsel.
    3. Vorm balletjes van het deeg en bak ze in een pan met een beetje olie.

    Laat het smaken!