Gebakken Berloumi met avocadodip

08-10-2021

Apero time! Zet je weekend in met een lekker hapje zoals deze Berloumi spiesjes met avocadodipje! Berloumi is de Belgische variant van halloumi en is dus op zijn best gebakken of gegrild. Door de stevige structuur smelt de kaas niet wanneer het verwarmt wordt, ideaal dus om warm te serveren.

Omdat Berloumi erg zout is, koos ik ervoor om het te combineren met een neutralere dip van avocado en Griekse yoghurt. Doordat de yoghurt en kerstomaten wat zoete smaken aanbrengen wordt het geheel wat uitgebalanceerd.  

Gebakken Berloumi met avocadodip

Ingrediënten (4 personen): 

  • 1 blok Berloumi kaas
  • 1 avocado
  • Handje kerstomaten
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels philadelphia
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel Olijfolie + extra om te bakken
  • Zout en peper 

Bereidingswijze:

  1. Verhit een pan op middelhoog vuur
  2. Snijd de berloumi in spiesjes van ongeveer 1cm x 1cm en bak ze in de pan tot ze een goudbruin korstje krijgen.
  3. Halveer ondertussen de avocado en prak deze fijn met een vork.
  4. Meng hieronder de yoghurt, philadelphia, olijfolie en het citroensap.
  5. Halveer vervolgens de kerstomaten en meng ze onder het avocado mengsel. Kruid af met peper en zout.

 Smakelijk! 


Fien