Kruidige zoete aardappel met guacamole

20-08-2021

Het weekend staat voor de deur en dit mag gevierd worden met een heerlijk aperitiefhapje. Daarom heb ik besloten deze kruidige zoete aardappel te maken met  guacamole. Ik heb de guacamole ook zelf gemaakt, het is niet veel werk, maar je kan deze evengoed kopen. De zoete aardappel heb ik goed gekruid en afgebakken in de oven. Vervolgens toppen met de zelfgemaakte guacamole en zure room en klaar is kees. Het is heel eenvoudig te maken en een bom van smaak in de mond.

Kruidige zoete aardappel met guacamole

Ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • snuifje cayennepeper
  • guacamole 
  • zure room
  • enkele kerstomaatjes 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C

  2. Spoel de zoete aardappelen zodat al het vuil van de schil is. 

  3. Snijd de zoete aardappelen in dunne schijfjes en doe deze in een kom.

  4. Voeg de olie, peper, zout, het paprikapoeder en het cayennepeper toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar. 

  5. Verdeel de zoete aardappelschijfjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. 

  6. Bak deze gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.

  7. Laat de zoete aardappelschijfjes afkoelen. 

  8. Beleg de zoete aardappelschijfjes eerst met guacamole en daarna met een beetje zure room en werk af met een schijfje kerstomaat.

Smakelijk!

Wout