Frambozenconfituur

24-07-2021

Zelf ben ik een grote fan van confituur op mijn boterhammen! Aangezien frambozen mijn lievelings fruitsoort is, heb ik besloten om hiervan confituur te maken.

Je zou denken dat confituur maken veel tijd in beslag neemt, maar eigenlijk is dit helemaal niet zo. Het is zelfs ook heel gemakkelijk te maken want de grootste stap is om de framboosjes aan de kook te brengen. Wat zo leuk is aan confituur, je kan die in alle fruitsmaken maken die je maar kan wensen.


Frambozenconfituur 

Ingrediënten

  • 1kg frambozen 
  • 1 vanillestokje
  • het sap van 1 citroen 
  • geleisuiker 500g


Bereidingswijze: 

  1. Meng de frambozen met de suiker en het citroensap. Snij het vanillestokje open en schraap er het merg bij. Laat 30 minuten rusten.
  2. Breng de frambozen al roerend aan de kook en laat ze 5 minuten flink doorkoken.
  3. Giet de confituur in brandschone potjes en draai er meteen de deksels op. Laat afkoelen.

Smakelijk! 

Amélie