Rijstschotel met tomatensaus en feta

14-01-2018

Dit snelle gerechtje is gemaakt voor 2 personen, pas dus zelf de hoeveelheden aan. Smakelijk!

Ingrediënten:

  • 120g volwaardige rijst
  • 3 wortelen
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 4 verse tomaten
  • Italiaanse kruiden, peper en zout
  • 80g feta
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de helft van de ui fijn en de andere helft grof. Snijd de paprika en wortelen fijn. Snijd de tomaten grof.
  3. Stoof de grof gesneden ui aan in wat olijfolie en voeg hierbij de tomaten, italiaanse kruiden, peper en zout.
  4. Mix tot een gladde saus.
  5. Kook de wortelen gaar. Stoof ze aan in de andere eetlepel olijfolie samen met de paprika.
  6. Wanneer de groenten gaar zijn, voeg je hierbij de rijst en de saus toe.
  7. Snijd de feta in blokjes.
  8. Verdeel de rijstschotel en werk af met wat fetablokjes.