Ontbijtmuffins

19-04-2022

Eitjes zijn altijd een goede optie voor het ontbijt, je kan er in principe alles mee doen. Dit keer koos ik ervoor om een simpele omelet een keertje in een andere vorm te gieten. 

Ik gebruikte spinazie op basis van soja dat je in de diepvries afdeling vind. Dit maak het geheel net wat smeuriger in plaats van dat je gewone spinazie zou toevoegen. Daarnaast koos ik ook voor feta om de muffin wat meer smaak te geven, dit kan je ook doen door bijvoorbeeld hesp toe te voegen. 

Eet bij het gerechtje zeker nog iets van koolhydraten zoals een boterham, pistolet, cracker... om het een volwaardige maaltijd te maken. Dit is belangrijk voor je verzadiging doorheen de ochtend.  

Ontbijtmuffins

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 eitjes 
  • 1/2 paprika 
  • Feta 
  • Spinazie met soja/room
  • Bieslook 
  • Peper & zout 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Snijd de paprika, bieslook en feta in kleine stukken. 
  3. Klop de eieren los en voeg peper en zout toe naar smaak. 
  4. Vul de muffinvormen op met de eieren. Voeg hieraan de paprika, feta, bieslook en spinazie toe naar keuze. 
  5. Plaats in de oven voor 20 min (15 min als je het liever wat lopend hebt). 


Smakelijk! 

Fien