Kiptaco's

21-06-2019

Zelf ben ik zot van de Mexicaanse keuken, daarom ook dat ik vandaag met plezier nog eens taco's heb gemaakt. Ik vind dit een zeer simpel gerechtje, waarmee je eindeloos kan variëren. Vandaag kies ik voor een variant met kip, maar je kan deze gemakkelijk vegetarisch maken of denk maar gevuld met gehakt in een pikante tomatensaus, the sky is the limit.

De taco zelf koop ik natuurlijk gewoon in de winkel. Dit is gemakkelijk en ik heb eigenlijk nog nooit gekeken hoe ik dit zelf kan maken. Ik begin meestal gewoon met de taco wat op te warmen (want dit staat op de verpakking). Als ik geen zin heb om te wachten, dan vul ik hem gewoon zo. Daarna vul ik hem met groentjes en wat gebakken kip.

Voor de taco die ik vandaag deel heb ik er ook voor gekozen om er wat mango in te verwerken, gewoon omdat ik dit een lekkere combinatie vindt. Om de taco niet te droog te maken, voeg ik er ook nog een zelfgemaakte yoghurtdressing aan toe.

En dan begint de moeilijkste opdracht van het hele gebeuren, het proper opeten. Als ik eerlijk ben, dan smos ik altijd immens met taco en persoonlijk vind ik dat niet erg. Het is een gerechtje dat je met je handen eet en dat je best niet eet als je indruk wilt maken. 

Kiptaco's

Ingrediënten (voor 4 personen):

Voor de gemarineerde kip:

  • 400g kip
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalot
  • Paprikapoeder (rijkelijk)
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels olie
  • Een snuifje kaneel

Voor de taco's:

  • 8 à 10 taco's 
  • Vulling: rucola, tomaat & mango
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels bieslook 
  • ¼ sjalot
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kip in blokjes en doe deze in een kom. 
  2. Snipper de sjalot en de look en leg deze op de kip blokjes.
  3. Bestrooi rijkelijk met paprikapoeder en voeg ook wat peper, zout en kaneel toe.
  4. Werk af met de olie en meng alles goed onder elkaar.
  5. Laat de kip marineren voor minstens 1 uur. Ik dek de kom af en plaats deze voor een nacht in de koelkast.
  6. Nadien bak je de kip samen met de marinade gaar.
  7. Ondertussen snijd ik de tomaat en de mango in blokjes.
  8. Als laatste maak ik dan de yoghurtdressing. Hiervoor snipper ik 1/4 sjalot, dit meng ik met de gesnipperde bieslook, yoghurt en mayonaise. Kruid af met peper en zout.
  9. Taco per taco vul ik met rucola, tomaat, mango, kip en werk ik af met de dressing.

En dan nu smakelijk eten!

Lotte