Romige tomaten-zalm schotel
07-03-2022
Geen tijd of zin om uitgebreid te koken? Een zalmschotel met tomaat uit de oven is altijd een goed idee: bliksemsnel klaar, dus in no time op tafel. Wie is daar nu geen voorstander van? Ik alvast wel, maar dat wisten jullie waarschijnlijk wel.
Romige tomaten-zalm schotel
Ingrediënten:
- 100 g zongedroogde tomaten
- 200 ml tomaten passata
- 2 stukken zalm
- Enkele blaadjes basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot
- 100 ml halfvolle melk
Bereidingswijze:
- Snipper de sjalot fijn samen met een paar blaadjes basilicum. Snijd de zongedroogde tomaten in blokjes.
- Doe de olie in de pan en fruit de sjalot. En voeg daar de zongedroogde tomaat aan toe en bak deze eventjes mee.
- Blus het geheel met de tomatenpassata en laat 5min pruttelen en voeg er dan de melk aan toe.
- Mix of blendt het geheel tot een gladde saus samen met de rest van de basilicum.
- Doe de zalm in een ovenschotel en overgiet met de saus.
- Bak gedurende 15 à 20min in een voorverwarmde oven op 180°C
- Dien op met verse basilicum en serveer met pasta of met rijst.
Smakelijk!
Lotte