Romige tomaten-zalm schotel

07-03-2022

Geen tijd of zin om uitgebreid te koken? Een zalmschotel met tomaat uit de oven is altijd een goed idee: bliksemsnel klaar, dus in no time op tafel. Wie is daar nu geen voorstander van? Ik alvast wel, maar dat wisten jullie waarschijnlijk wel. 

Romige tomaten-zalm schotel

Ingrediënten:

  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 200 ml tomaten passata
  • 2 stukken zalm
  • Enkele blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 sjalot 
  • 100 ml halfvolle melk 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de sjalot fijn samen met een paar blaadjes basilicum. Snijd de zongedroogde tomaten in blokjes.
  2. Doe de olie in de pan en fruit de sjalot. En voeg daar de zongedroogde tomaat aan toe en bak deze eventjes mee.
  3. Blus het geheel met de tomatenpassata en laat 5min pruttelen en voeg er dan de melk aan toe.
  4. Mix of blendt het geheel tot een gladde saus samen met de rest van de basilicum.
  5. Doe de zalm in een ovenschotel en overgiet met de saus. 
  6. Bak gedurende 15 à 20min in een voorverwarmde oven op 180°C
  7. Dien op met verse basilicum en serveer met pasta of met rijst.

Smakelijk!

Lotte