Paprikataart

20-04-2020

Vandaag staat er weer eens een quiche op het menu, want ik vind dit aan de ene kant heerlijk om te eten, maar ook zo gemakkelijk om te maken. Zoals je op de foto kan zien en ook aan de naam, heb ik ervoor gekozen om er een te maken met enkel paprika. Dit natuurlijk gecombineerd met enkele zaken om het overheerlijk te maken:

Ik vind het gewoon zo leuk om een quiche of hartige taart te maken, het is een gerechtje waar je niet zolang aan bezig bent. Daarnaast kan je het zowel koud als warm eten, dus ideaal voor zowel de lunch als het avondeten. Ook vind ik het overheerlijk om een quiche te serveren met een heerlijk vers slaatje erbij. 

Zo heb je meer groenten binnen, ben je ook goed gevuld en zorgt het voor een leuke frisse toets. Ik stop hier niet teveel tijd in en kijk wat ik nog in mijn koelkast heb liggen. Daar kan je altijd rucola, gemengde sla, kerstomaten en komkommer vinden. Daarnaast (afhankelijk van hoe snel ik het heb opgegeten) zijn er ook nog een pak andere groenten te vinden in mijn koelkast om een salade te pimpen. 


Paprikataart

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 2 rode paprika's
 • 200g feta
 • 4 eieren
 • 1 volkoren quichebodem
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Kruiden: oregano, peper en zout, 1 teentje look

Bereidingswijze:

 1. Bak 1 volkoren quichebodem blind voor (10 minuten op 180°C).
 2. Snijd de paprika in reepjes en leg deze op de quichebodem.
 3. Snipper de look fijn en verkruimel de feta.
 4. Kluts de eieren en meng de feta, de look, de olijfolie en kruiden eronder. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is, het is geen probleem als je grote stukken feta er hebt inzitten.
 5. Giet het mengsel over de paprika's en zorg ervoor dat alles goed verspreid is. Ik doe dit door met de vorm lichtjes te schudden.
 6. Bak de taart voor 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!

Lotte