Quinoaquiche met tomaat

25-01-2019

Zelf vind ik het altijd super om een quiche te maken. Ik vind dit een gemakkelijk recept en daarom staat dit vaak op de planning. Zelf geef ik de voorkeur aan het zelf maken van mijn bodem. Ik vind dat de smaak nog net iets beter is. Daarom deel ik vandaag met jullie één van mijn gemakkelijke bodems om een quiche te maken. Dit is er één op basis van quinoa. 

Hoe beginnen we nu aan deze quinoaquiche? 

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 300 g quinoa
  • 4 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • een snuifje peper en zout

Voor de vulling: 

  • 3 tomaten
  • 50 g rucola
  • basilicum
  • 3 eieren
  • 250ml room (<10% vet)
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • een snuifje peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd terwijl de tomaten fijn. 
  3. Hak ook de rucola en basilicum fijn. 
  4. Giet de quinoa af en zorg dat al het vocht er uit is (anders gaat je bodem ook vochtig zijn).
  5. Voeg de eieren toe en roer deze er goed onder.
  6. Rasp de Parmezaan (of kies voor de geraspte variant) en meng deze ook onder de quinoa.
  7. Voeg indien gewenst nog wat peper en zout toe. Je kan ook andere kruiden toevoegen om je bodem een extra toets te geven.
  8. Neem je quichevorm en leg hierin een bakpapier. 
  9. Doe de quinoa in de vorm, duw deze aan en vorm zo je bodem. Let erop dat je de quinoa niet te dik legt, maar ook dat er geen gaten in zitten. 
  10. Bak de bodem gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  11. Meng terwijl de losgeklopte eieren met de room en de Parmezaan. Voeg peper en zout toe naar smaak. 
  12. Haal de vorm uit de oven en verdeel de tomaten, rucola en basilicum hierover.
  13. Giet het eiermengsel erover en bak min. 25 minuten in de oven. 
  14. Werk af met nog enkele blaadjes basilicum. 

Smakelijk!