Nacho's met zoete aardappel

25-02-2022

Vrijdagavond betekend bij ons apero time! Eerder kon je op onze blog al de gewone traditionele Nacho's uit proberen. Vandaag maakte ik daar een variant op met zoete aardappel. De nacho's zelf zijn dus terug gemaakt van wraps die ik in driehoeken heb gesneden en dan gebakken heb ik de oven. Maar in plaats van de pittige tomatensalsa ging ik voor zoete aardappel en zwarte bonen. 

Nacho's met zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • 3 volkoren wraps 
  • 2 tomaten
  • 180g zwarte bonen
  • 40g gemalen kaas 
  • 1 eetlepel olie 
  • 1 zoete aardappel
  • 1 avocado
  • 1 sjalot 
  • Kruiden: paprikapoeder, cayennepeper en koriander

Bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd samen met de tomaat  in blokjes. Snipper de sjalot fijn.
  2. Doe de olie in de pan en fruit de sjalot, voeg de zoete aardappel toe en bak deze aan. 
  3. Voeg dan de bonen en de tomatenblokjes toe en laat sudderen op een laag vuurtje gedurende 5 à 10min. Afhankelijk van de dikte van de aardappelblokjes.
  4. Kruid naar smaak en maak het lichtjes pikant.
  5. Snijd ondertussen de wraps in driehoekjes en leg deze op een bakplaat.
  6. Bak 5min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  7. Vul nu een ovenschotel met de wraps en voeg daarbij het mengel met de tomatenblokjes er in het midden aan toe. Bestrooi het geheel met kaas en bak 5min op 180°C 
  8. Snijd dan nu de avocado in blokjes en werk zo de schotel af. Je kan daarbij ook nog extra tomaatjes er aan toe voegen.

Smakelijk!

Lotte 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?