Homemade cheeseburger

29-06-2020

Iets wat altijd smaakt is een lekkere zelfgemaakte hamburger. De hamburgers van de winkel vind ik vaak maar droog en saai van smaak. Ook hamburgers van de frituur kunnen niet tippen aan de burgers die ik zelf maak.

Eigenlijk vraagt het ook helemaal niet zoveel werk om ze zelf voor te bereiden. Maak er ineens een grotere hoeveelheid en vries ze in voor als je eens snel een maaltijd op tafel wil zetten.

Met een voedzaam volkoren broodje en een assortiment aan garnituur, zal iedereen in het gezin of in je gezelschap zeker zijn gading vinden. Ook super leuk voor de kinderen om zelf hun burger te mogen samenstellen.

Homemade cheeseburger

Ingrediënten (voor 2 personen)

      • 1 sjalot
      • 50g light kaas
      • 250g filet american
      • 2 el worchestersaus
      • 1 ei
      • 2 el olijfolie
      • 2 bruine pistolets
      • garnituur: komkommer, gebakken ui, sla, tomaat, augurk, pickles...

    Bereidingswijze

    • Snijd de sjalot fijn en de kaas in kleine blokjes.
    • Meng dit vervolgens onder de americain en voeg de worchestersaus en het ei toe. Meng het geheel goed.
    • Maak vervolgens 2 hamburgers van gelijke dikte.
    • Warm een pan op met olijfolie en bak de hamburgers aan beide kanten tot ze gaar zijn.
    • Snijd de broodjes doormidden, leg er een hamburger op en werk af met de garnituur. Voeg indien gewenst ook nog wat dressing toe.

      Laat het smaken!