Haver gnocchi

09-10-2019

Mijn vorige reis was naar Italië en stiekem verlang ik er al naar terug. Daar heb ik weer genoten van het eten en ik heb ook al een creatie waardoor ik geïnspireerd was gedeeld (de Gnocchi di Lottie). Voor het maken van die gnocchi, was ik nog bezig om mijn receptje te optimaliseren.

Vandaag deel ik dan ook met plezier mijn haver gnocchi's. Deze bevatten door het toevoegen van het havermeel een pak meer vezels dan de oorspronkelijke gnocchi en ik blijf hem nog steeds super lekker vinden. Door de vezels vult het gerecht wel een pak meer, waardoor je met minder genoeg hebt.

Eerst enkele tips voor het maken van gnocchi's:

 • Werk met bloemige aardappelen.
 • Kook de aardappelen met de schil, dit zorgt ervoor dat je aardappelen minder vocht opnemen. Als je ze dan warm schilt en onmiddellijk verwerkt, dan gaat dit helpen voor de binding.
 • Werk met een fijne bloem of meel, bij de havermeel heb ik dit opgelost door zelf havermout te malen met behulp van een blender. Dit doe ik er dan iets langer in, zodat hij zeker fijn genoeg is.
 • Let op je verhoudingen! De verhouding tussen aardappel en bloem is zeer belangrijk, want teveel bloem zorgt ervoor dat je gnocchi veel te zwaar is. Voeg net zoveel bloem toe totdat het deeg niet meer aan je handen kleeft. Het is de bedoeling dat het een droog en soepel deeg is.
 • Het motiefje dat op een gnocchi staat, is om ervoor te zorgen dat er extra saus aan je gnocchi kleeft. Dus dat het ook een grotere smaakbom wordt.

Ik heb natuurlijk onmiddellijk een grote portie gnocchi's gemaakt, want het is zo makkelijk om de rest in te vriezen. Je kan deze ongekookt per portie invriezen. Eerst maak je ze volgens het recept en nadien leg je ze uit elkaar. Je bestrooit ze met wat bloem en laat ze wat drogen. Als ze wat droger zijn kan je ze per portie tot 3 maand bewaren in je diepvries.

Haver gnocchi

Ingrediënten:

 • 1 kg aardappel
 • 200 à 300g havermeel
 • 4 eieren
 • 100g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

 1. Kook de aardappelen gaar en schil deze nadien.
 2. Pureer de aardappelen en voeg 2 eiwitten en 2 eidooiers toe.
 3. Voeg de Parmezaan toe en roer alles goed, zodat de Parmezaan kan smelten.
 4. Voeg als laatste het havermeel toe, totdat je een soepel deeg krijgt die niet meer aan je handen kleeft.
 5. Maak er nu een worstje van en snijd in even grote stukjes. Duw met een vork er een motiefje in.
 6. Je kan de gnocchi onmiddellijk gebruiken of je kan deze eventjes laten opdrogen en dan invriezen. Als je ze wilt gebruiken, dan kan je ze kort aanbakken of gaar koken in water.

SMAKELIJK! 

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook voor jou?