Aardbei - yoghurtwafels

11-05-2021

Verrassing, ik heb nog eens wafels als ontbijt gemaakt. Het is misschien al opgevallen dat ik dit vaak doe en ook constant op zoek ben naar nieuwe manieren om dit te doen. De grootste reden hiervoor is, ik heb veel variatie nodig in mijn eten. Anders vind ik het te saai en zou ik te weinig eten en sneller beginnen snoepen tussendoor. Dus heb ik ervoor gekozen om constant op zoek te gaan naar nieuwigheden om te maken.

Ik ben geen echte broodeter, niet dat ik geen brood lust, maar het beleg heeft me nooit echt kunnen bekoren. Muesli of granola met yoghurt vind ik wel lekker, maar na een tijdje wil ik toch iets anders. En havermoutpap, is niet 100% mijn ding, andere dingen met havermout wel, maar ik heb niet zo graag de papperige textuur. Dus dat betekent dat ik op zoek ga naar alternatieven.

Wafels is een van mijn go-to alternatieven, want ik vind dit altijd lekker en ik vind het ook leuk hoe je ermee kan experimenteren. Nog een voordeel is natuurlijk dat je deze gemakkelijk kan invriezen en dan op een later moment kan opeten. Op die manier moet ik 's ochtends niet mij haasten om het beslag nog te maken en te staan koken. Want dat is niet echt aan mij besteed. Het liefst van al lig ik nog eventjes in mijn bed om dan van een ontbijtje te genieten met koffie.

De wafels die ik vandaag deel, zijn wafels waar ik gekozen heb om te werken met skyr en aardbeien. De skyr is eiwitrijk en gaat er eigenlijk voor zorgen dat de wafels goed gaan vullen, zonder dat ze echt een baksteen zijn. De aardbeien zorgen voor een leuke toets en dit zorgt er ook voor dat ik er niet echt iets aan moet toevoegen om van te genieten. Vandaag heb ik er wel aardbeien en extra skyr aan toegevoegd bij het ontbijt, maar je kan ze ook perfect als tussendoortje eten.

Aardbei - yoghurtwafels

Ingrediënten:

 • 150g aardbeien
 • 150g volkoren bloem
 • 250g skyr
 • 4 eieren
 • 20g honing
 • 1 koffielepel bakpoeder
 • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze:

 1. Begin met de aardbeien te wassen en deze te snijden in kleine stukjes.
 2. Meng nadien de skyr samen met de eieren, de honing en de zonnebloemolie. Voeg de aardbeien toe en roer deze eronder. Meng als laatste de bakpoeder en de bloem er onder.
 3. Verwarm je wafelijzer en bak de wafels totdat het deeg op is.
 4. Serveer met nog wat extra skyr en aardbeien.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?