Pindakaas - banaan wafels

16-02-2021

Zoals je waarschijnlijk al door hebt, ben ik een enorme fan van wafels, maar ook van pindakaas en banaan. Dus vandaag heb ik al mijn favorieten eens aan elkaar toegevoegd. Resultaat? Pindakaas - banaan wafels en eerlijk, ze zijn super lekker!

Het voordeel van wafels is natuurlijk dat je er veel in kan verwerken en dat je ze kan bewaren in de diepvries. Hierdoor doe ik vaak 1 voormiddag veel wafels maken om dan mijn diepvries te vullen. Zo kan ik er nog lang van genieten.

De wafels zelf zijn natuurlijk met pindakaas en banaan gemaakt, want laat ons eerlijk zijn, dat is een match made in heaven. Ik heb ze dan ook afgewerkt met nog wat extra banaan en pindakaas om een echte smaakexplosie te krijgen. Voor de wafels heb ik gebruikt van havermout omdat ik dit had staan, maar je kan ook een ander volkoren meel gebruiken.

Waarom volkoren? Voor de vezels natuurlijk! Zo heb je een vullend ontbijtje die mij elke ochtend kan bekoren. Hopelijk heb je ook zin gekregen om deze wafels te maken. Het water komt al terug in mijn mond terwijl ik dit aan het typen ben.


Pindakaas - banaan wafels

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 eieren
  • 125ml melk
  • 150g havermout
  • 1 eetlepel bakpoeder

Bereidingswijze:

  1. Doe de haver in de blender en mix totdat je een meel hebt.
  2. Voeg de andere ingrediënten toe en blend totdat je een smeuïge massa verkrijgt.
  3. Bak de wafels in een wafelijzer.
  4. Dien op met wat extra fruit en eventueel wat yoghurt.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?