Winterse quiche

11-01-2021

Quiche, het is en het blijft een makkelijke variatie als avondeten. Je kan er allerlei groenten in stoppen, ik gebruik het ook bijvoorbeeld gebruiken om overschotjes van groenten in te doen. Aangezien dat het koud is buiten, heb ik gekozen voor een quiche waar er ook winterse groenten in zitten. Denk dus aan wortel, champignon en prei. Dit is dan gecombineerd met filet de sax, want zo heb je de smaak van spek, maar in een gezondere variant.

Als je net als ik de filet de sax dikker wilt snijden, dan kan je naar de slager gaan om je filet de sax en hier dan vragen om een dikke snede. Zo heb je ook wat meer bijt en is het ook lekker om van te eten. 

Winterse quiche

Ingrediënten:

  • 200 g filet de sax in reepjes
  • 1 prei
  • 2 wortel
  • 250g champignons
  • 200 ml melk
  • 4 eieren
  • 2 handjes gemalen kaas
  • Volkoren quichebodem
  • Peper
  • Nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Schil de wortel en snijd deze in schijfjes. Borstel de champignons proper en snijd ook in schijfjes. Spoel de prei en snijd deze in halve schijfjes.
  2. Snijd de filet de sax in reepjes en bak in een pan en voeg vervolgens de wortel, prei en champignons toe en stoof aan.
  3. Doe de eieren in een kom en voeg de melk en kaas toe, meng vervolgens goed. Voeg peper en nootmuskaat toe naar smaak.
  4. Leg de quichebodem in de vorm en prik met een vork gaatjes in. Bak deze blind voor gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  5. Verdeel het groentemengsel over de vorm. Giet het melkmengels erover.
  6. Bak de quiche gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Smakelijk!