Vleesbrood met groenten

30-11-2020

Voor de fans van vleesbrood of fricandon, een receptje voor een 'gezondere' versie ervan. Ook leuk voor de kinderen aangezien het barst van de (verborgen) groentjes. 

Vleesbrood met groenten

Ingrediënten (voor 4 à 6 personen)

  • 500g rund-varkensgehakt
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 kleine tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • 50g paneermeel
  • Gedroogde kruiden zoals oregano, tijm, basilicum...

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de groenten in grove stukken samen met de ui en look en doe ze in een blender. 
    3. Blend tot een iets grovere massa en probeer nadien zoveel mogelijk het vocht eruit te duwen. Dit kan bijvoorbeeld met een fijne zeef of een propere handdoek.
    4. Doe de groenten nu samen met het gehakt in een kom. Voeg het ei toe, de paneermeel en gedroogde kruiden.
    5. Meng tot een glad geheel.
    6. Doe het vleesmengsel in een bakvorm en bak in de oven gedurende 45 min.

    Laat het smaken!