Vleesbrood met groenten
30-11-2020
Voor de fans van vleesbrood of fricandon, een receptje voor een 'gezondere' versie ervan. Ook leuk voor de kinderen aangezien het barst van de (verborgen) groentjes.
Vleesbrood met groenten
![](https://482c28a5a2.clvaw-cdnwnd.com/48e620af0e703cf5b8435f340907b1ce/200001474-e7b7fe7b84/Vleesbrood%20groenten.jpg?ph=482c28a5a2)
Ingrediënten (voor 4 à 6 personen)
- 500g rund-varkensgehakt
- 1 courgette
- 1 paprika
- 2 kleine tomaten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 ei
- 50g paneermeel
- Gedroogde kruiden zoals oregano, tijm, basilicum...
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de groenten in grove stukken samen met de ui en look en doe ze in een blender.
- Blend tot een iets grovere massa en probeer nadien zoveel mogelijk het vocht eruit te duwen. Dit kan bijvoorbeeld met een fijne zeef of een propere handdoek.
- Doe de groenten nu samen met het gehakt in een kom. Voeg het ei toe, de paneermeel en gedroogde kruiden.
- Meng tot een glad geheel.
- Doe het vleesmengsel in een bakvorm en bak in de oven gedurende 45 min.
Laat het smaken!
![](https://482c28a5a2.clvaw-cdnwnd.com/48e620af0e703cf5b8435f340907b1ce/200000825-5a9555a957/Bieke.png?ph=482c28a5a2)