Vis met chili-tomatensaus

22-03-2021
Ik hoor vaak dat mensen niet zo goed weten wat aan te vangen met vis of hoe ze het op een andere manier kunnen klaarmaken dan bakken of stomen. 


Zeker bij witte vis kan het wel leuk zijn om je gerecht iets meer smaak te geven. Daarom sprak vis in een chili-tomatensaus mij wel aan.


Het heeft iets weg van een curry gerecht door de kruiden die gebruikt worden maar ik maakte het zonder kokosmelk toe te voegen.

Vis met chili-tomatensaus

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 g witte vis
  • 2 el citroensap
  • Zout
  • Kurkuma
  • Korianderpoeder
  • Olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 cm gember, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 chili, zonder zaadjes, fijngesneden
  • 200 g tomatenblokjes, uit blik of vers
  • Een handvol koriander, fijngehakt

    Bereidingswijze

    1. Leg de vis op een bord en wrijf ze in met een beetje citroensap, wat zout en kurkuma. Zet 10 à 15 minuten aan de kant.
    2. Verwarm daarna wat olie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
    3. Verhit opnieuw wat olie in een pan en fruit de ui en look aan. Voeg ook de gember en chilipeper toe. Roerbak gedurende 3 minuten.
    4. Voeg de korianderpoeder en nog wat kurkuma toe. Schep even om.
    5. Doe de helft van de tomaten bij de ui en laat inkoken. Voeg daarna de andere helft van de tomaten toe.
    6. Voeg nu nog 300 ml water toe en kruid indien nog bij met wat zout. Breng de saus aan de kook. Laat onafgedekt koken gedurende 5 à 6 minuten.
    7. Op het einde leg je de vis op de saus. Strooi de koriander erover.

    Laat het smaken!