Veenbessensaus

26-12-2020

Vorige week deelde ik al de kruidige peertjes om bij het feestmenu te serveren. En daar komt deze week nog een lekkere veenbessensaus bij. Ook deze kun je weer makkelijk op voorhand klaarmaken zodat je ze bij het gerecht warm of koud kunt serveren.

Veenbessensaus

Ingrediënten

  • 250g veenbessen of cranberries
  • 80g agave, ahornsiroop of evenredig zoetstof
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs

    Bereidingswijze

    1. Doe de veenbessen in een pan of pot en doe er een bodempje water bij.
    2. Voeg daarna het sap van sinaasappel toe, wat sinaasappelzeste, de agave/ahorn of zoetstof, het kaneelstokje en de steranijs. Proef eventueel zelf eens hoe zoet je het gerecht wil.
    3. Breng het geheel aan de kook. Zet daarna op een laag vuurtje en laat pruttelen tot de veenbessen plat gekookt zijn.
    4. Serveer zo of haal de kaneel en steranijs eruit en mix tot een gladde saus.

    Laat het smaken!