Tjap tjoy met kip
Tjap tjoy betekent eigenlijk gemengde groenten. Het is dus een roerbak gerecht met eender welke groenten je wil. Je kunt daaraan ook vlees of vis toevoegen of een vleesvervanger zoals tofu of tempeh. Met deze makkelijke versie van het gerecht hoef je beslist niet meer naar de Chinees te gaan, maar serveer je vanaf nu zelf deze lekkere maaltijd. Je kunt zelf kiezen om te variëren.
Groenten die ook passen zijn babymaïs, bamboescheuten, sojascheuten, komkommer... Je hebt dus altijd wel iets in huis waarmee je dit gerechtje kunt klaarmaken.
De sausjes die je moet toevoegen zijn misschien iets minder alledaags, maar wanneer je graag Aziatisch eet dan zijn dit zeker een aantal must-haves in je keuken net zoals sojasaus of oestersaus.
Tjap tjoy met kip
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 kl maïzena
- 2 el olie
- 1 chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 600 g kipfilet, in reepjes
- 2 wortelen, in schijfjes
- 1/2 paksoi, in reepjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1/2 broccoli, in roosjes
- 100 g champignons, in 4 gesneden
- 1/2 courgette, in schijfjes
- 400 ml kippenbouillon
- 4 el ketjap
- 2 el vissaus
- 1 kl sesamolie
Bereidingswijze
- Los de maïzena op in een beetje water.
- Warm de olie op in een diepe pan of wokpan.
- Voeg de ui, look en chilipeper toe en bak even aan.
- Voeg daarna de kipreepjes toe en bak ze mee. Schep ze na een 4-tal minuten uit de pan.
- Roerbak nu de wortel, paksoi, paprika, broccoli, champignons en courgette in de overgebleven olie gedurende 2 minuten. Doe dit op hoog vuur.
- Blus met de bouillon, ketjap, vissaus en voeg ook de maïzena toe. Breng even aan de koop en minder dan naar een matig vuur. Laat 10 minuten inkoken.
- Voeg op het einde de kip terug toe en de sesamolie. Warm goed door en serveer.