Krokante gember kip met wokgroentjes
Ik probeer altijd dingen te koken waar ik op dat moment zin in heb. Jammer genoeg als je een hele dag over eten bezig bent en met eten bezig bent, begin je het een beetje beu te worden. Toch zijn er af en toe dingen, die door mijn hoofd blijven spelen en dan moet ik het ook wel eens uitproberen.
Deze krokante kip is daar een voorbeeld van. Ik was op zoek met iemand die in consultatie was, om een alternatief te vinden voor de geliefkoosde krokante kip. Zoals ik ben, stel ik dan natuurlijk ook altijd voor om dit zelf te maken. We waren bezig hoe dit kon aangepakt worden en meer. Daardoor begon ik er toch zelf ook zin in te krijgen om het eens te proberen, dus ben ik beginnen denken.
Kip doe ik vaak met wok klaar, dus de groentjes zijn geen probleem. Maar hoe maak ik de kip nu lekker krokant en toch sappig? Uiteraard is dit met behulp van paneermeel, maar ik wil dit niet te saai hebben, want anders smaakt je kip niet echt. Dus heb ik ervoor gekozen om mijn paneermeel te kruiden. Dit met een combinatie van gember, look, paprikapoeder en meer.
Teveel gember gekocht? Je kan deze gerust in de diepvries bewaren. Deze schilt bevroren ook zeer makkelijk en bevroren kan je hem zeer gemakkelijk raspen.
Doordat ik graag veel groenten eet en ik voor de verandering laat thuis was en dan nog moest eten. Heb ik ervoor gekozen om die avond er geen koolhydraten bij te eten. Koolhydraten geven ons lichaam energie en als ik weet dat ik binnen een uur of twee ga slapen, dan heb ik deze energie niet nodig. Heb je zelf nog een hele avond voor de boeg of ga je erna nog gaan sporten? Dan kan je dit gerechtje uiteraard aanvullen met wat zilvervliesrijst.
Krokante gember kip met wokgroenten
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 1 kipfilet (150g)
- 3 eetlepels zelfgemaakt volkoren paneermeel
- Kruiden: peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper
- 1 cm gember
- 1 teentje look
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie
- Wokgroenten: 1 wortel, 1 puntpaprika, 100g sojascheuten
Bereidingswijze:
- Schil de gember en rasp deze fijn, rasp daarna het teentje look.
- Doe deze in een kommetje en voeg het paneermeel toe en de kruiden. Zorg dat je voldoende kruiden toevoegt (proef ervan).
- Meng alles goed onder elkaar.
- Snijd de kip in reepjes, zorg ervoor dat deze niet te dun gesneden zijn.
- Kluts het eitje los in een kommetje.
- Dop een kippenreepje in het ei en haal deze dan door het paneermeel. Leg het kippenreepje op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Herhaal dit met alle kippenreepjes.
- Bak de kippenreepjes gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Afhankelijk van de dikte van je reepjes kan het zijn dat dit langer of korter moet.
- Schil ondertussen de wortel en snijd deze in fijne reepjes. Snijd dan ook de puntpaprika in fijne reepjes
- Wok de groenten beetgaar in de olijfolie en kruid naar eigen smaak.
- Serveer eventueel met wat yoghurt gemengd met fijngesneden look, peper en zout als dipsausje.
Smakelijk!
Lotte