Springrolls met scampi

11-05-2020

Vandaag deel ik met plezier nog een variant op de springrolls die je kan eten als lunch. Het is misschien niet zo'n zonnige dag, dus daarom dat ik geen slaatje wou eten. Dus heb ik mijn groenten gesneden, mijn scampi gebakken en in een springroll gedraaid. Op die manier heb ik toch alles binnen voor mijn middageten en kan ik ervan genieten.

Daarnaast vind ik het ook gewoon heerlijk om eens te kunnen eten met mijn handen en te dippen in een saus. Ik denk dan altijd dat het toch weer eens volledig anders is dan normaal. De springrolls zijn gevuld met groenten die ik in huis had, dus:

  • Wortel
  • Komkommer
  • Radijs
  • Paprika
  • Avocado

De avocado kies ik aan de ene kant omdat deze boordevol onverzadigde vetten zit, maar ook omdat deze een smeuïge toets aan mijn springrolls geeft. De scampi's heb ik gebakken in een kruidenkorstje en dit door gebruik te maken van cajun kruiden, zoals ik ook heb gedaan bij mijn scampi taco's. Dit zorgt voor een pittige toets wat perfect past bij de puurheid van de groenten.

Om te dippen heb ik gewoon een yoghurtsausje gemaakt met daarin wat cajunkruiden, afgewerkt met wat lente-uitjes en bieslook. Zo heb ik een fris dipsausje en kan ik gaan genieten. Het receptje van de dipsaus heb ik er niet bijgeschreven, want dit maak ik eerder op gevoel. Maar als je er een receptje van wilt, laat het weten (bv. als reactie op instagram of facebook) en dan zet ik dit met plezier ook eens online.

Springroll met scampi

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1/4 avocado
  • 1/4 paprika
  • 1/2 wortel
  • 1/8 komkommer (ongeveer)
  • 1 lente-uitje
  • 4 radijzen
  • Kruiden: koriander en peterselie
  • 8 scampi's
  • 1 eetlepel olie
  • Cajunkruiden en eventueel peper en zout
  • rijstpapier

Bereidingswijze:

  1. Pel en ontdarm de scampi's. Kruid ze met de cajunkruiden en bak ze gaar in een pan in de olie. 
  2. Snijd de scampi's middendoor en laat eventjes afkoelen.
  3. Ondertussen gaan we de groenten snijden in reepjes. Dit zowel voor de avocado, paprika, wortel en komkommer.
  4. De lente-uitjes worden in ringetjes gesneden en de radijzen in plakjes.
  5. Snipper de kruiden.
  6. Week het rijstpapier en leg dan op een bord en leg hierop de groenten, nadien de scampi's en als laatste de kruiden.
  7. Plooi op totdat je een rolletje krijgt.
  8. Maak dan het volgende rolletje totdat je alle vulling hebt opgebruikt.

Smakelijk!

Lotte