Springrolls met chilikip en pompelmoes

29-04-2020

Vandaag is het eens geen salade dat ik deel, maar springrolls, want het is natuurlijk lente. Springrolls is eigenlijk een rolletje dat je maakt met rijstpapier en je kan dit vullen met verschillende dingen naar keuze. Het is soms zoeken naar leuke combinaties, maar het is wel lekker om te eten.

De springrolls kan je gewoon zo opeten of je kan ze serveren samen met een dipsausje. Ik heb gekozen voor een vulling met chilikip, dus vond ik het ook maar normaal om het te serveren met zoete chilisaus. Dan kan je het nog iets pikanter maken als je wilt. De rolletjes zijn een beetje glibberig en hierdoor vind ik het altijd zo lastig om ze mooi te plooien. Om er voor te zorgen dat dit tot een goed einde komt, kies ik ervoor om dit als volgt te doen:

Je begint natuurlijk met het weken van je rijstpapier, zodat deze goed flexibel is. En dan volg je dit simpel stappenplan:

  1. Je legt de vulling aan de onderkant van je papier, met nog een kleine opening onderaan. Deze plaats is bijna zo groot als je vulling of net groter. Je zorgt er ook voor dat de vulling niet over de helft van je papier zit.
  2. Je plooit de 2 buitenkanten naar binnen.
  3. Nu plooi je de onderkant naar boven om zo de vulling te bedekken.
  4. Je rolt verder waardoor je een mooi pakketje krijgt. 

Springrolls met chilikip en pompelmoes

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 40g rode kool
  • 1/2 wortel
  • 1/2 pompelmoes
  • 80g kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • rijstpapier

Bereidingswijze:

  1. Besmeer de kipfilet met de chilisaus en kruid eventueel nog met peper en zout.
  2. Doe de olijfolie in een pan en bak de kip gaar.
  3. Laat de kip afkoelen en snijd in reepjes.
  4. Snijd nadien de groenten en pompoelmoes in reepjes.
  5. Week het rijstpapier en leg dan op een bord en leg hierop de groenten en de kip.
  6. Plooi op totdat je een rolletje krijgt (zoals hierboven).
  7. Maak dan het volgende rolletje totdat je alle vulling hebt opgebruikt.

Smakelijk!

Lotte