Skyr tiramisu met peer

11-10-2020

Vandaag heb ik mij eens uitgeleefd en een variatie gemaakt op een traditionele tiramisu. Als we kijken dan is een tiramisu normaal opgebouwd uit:

  • Boudoirs geweekt in koffie
  • Opgeklopte eiwitten met suiker gespateld onder mascarpone
  • Toevoeging van chocolade (of cacao) en eventueel amaretto

Ik heb ervoor gekozen om te werken met skyr ter vervanging van de mascarpone. Deze bevat geen vet en een pak meer eiwitten, hierdoor gaat het ook een vullend dessertje worden. In mijn Eton Mess heb ik dit al eens gemaakt ter vervanging van slagroom. Om het te zoeten, maak ik gebruik van honing.

De boudoirs ga ik dan vervangen door havermoutkoekjes, dit om meer vezels in het dessertje te krijgen. De havermoutkoekjes kan je gerust zelf maken of je kan kiezen om dunne havermoutkoekjes te kopen in de winkel. De koekjes worden dan gedopt in de koffie en gebruikt zoals de tiramisu.

Als laatste heb ik er ook nog wat peer aan toegevoegd, dit om ervoor te zorgen dat er ook wat fruit in het dessertje zit. Zo heb je een lekker geheel en ook een vullend dessertje om je maaltijd mee af te sluiten. Je kan het ook gerust eten als een tussendoortje, aangezien het vol met eiwitten en vezels zit.

Skyr tiramisu met peer

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 3 eetlepels skyr
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eiwit
  • 4 havermoutkoekjes
  • 1 peer
  • 1 tasje koffie

Bereidingswijze:

  1. Begin met de opgeklopte skyr. Dit doe je door het eiwit samen met de honing op te kloppen. Voeg de skyr toe en klop nog even verder op. 
  2. Snijd de peer in blokjes en meng deze onder de opgeklopte skyr.
  3. Dop de havermoutkoekjes in de koffie en maak een tiramisuglaasje door te werken met een laagje van de havermoutkoekjes afgewisseld met de opgeklopt skyr.
  4. Werk af met wat fijn geraspte limoen en laat opstijven in de koelkast.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?