Tiramisu aardbei & basilicum
15-05-2018
Tiramisu hoeft niet altijd zwaar te zijn. We geven deze klassieker een gezonde twist met aardbei en platte kaas. Verwen jezelf met deze frisse en zomerse versie. Het ideale gezonde dessertje om een warme dag mee af te sluiten.
Tiramisu aardbei & basilicum
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
- 8 kleine aardbeien
- Enkele verse basilicumblaadjes
- Sap van 1 appelsien
- 1 ei
- 4 eetlepels platte kaas
- 2 eetlepels bereide koffie
- 2 koffielepels kristalsuiker
- 2 boudoir koekjes
- Een snuifje cacaopoeder
BEREIDINGSWIJZE
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes en versnipper de basilicumblaadjes. Houd 1 blaadje aan de kant voor de afwerking.
- Pers de appelsien uit en meng met de aardbeien en de basilicum. Laat even staan.
- Scheid intussen het eiwit en het eigeel.
- Meng de platte kaas met het eigeel, de koffie, de kristalsuiker en klop luchtig.
- Klop ook het eiwit luchtig en meng voorzichtig onder het platte kaas mengsel.
- Vul een glas met de stukjes aardbei, basilicum en het sinaasappelsap.
- Steek het boudoirkoekje in het glas en lepel het platte kaas mengsel erover.
- Werk af met wat cacaopoeder en het basilicumblaadje.