Shashuka in een broodje

08-12-2020

Vandaag deel ik met plezier iets wat ik graag maak, namelijk shashuka en vandaag heb ik ervoor gekozen om deze te serveren in een broodje. Ik heb dit gemaakt als ontbijt, maar je kan het natuurlijk ook altijd eten als lunch of dergelijke.

Ik maak mijn saus voor de shakshuka ook altijd in grotere hoeveelheden en dan vries ik deze per portie is. Hierdoor kan ik dan ook snel een lekker en gezond gerechtje op tafel toveren, want ik ben niet zo'n ochtendpersoon. Dus ik zoek dan naar een manier om het toch makkelijk te maken voor mezelf. Dit omdat ik wel graag veel variatie heb als ontbijt, behalve de koffie natuurlijk.

Ik heb de shashuka geserveerd in een opbakbroodjes. Op die manier is het broodje en het eitje op hetzelfde moment gaar. Anders kan het zijn dat je broodje iets te hard gebakken is, maar het lukt natuurlijk ook. 

Shakshuka in een broodje

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 teentje look
 • 6 tomaten
 • 4 eieren
 • Kruiden: za'atar, peper en zout
 • 4 opbakbroodjes

Bereidingswijze:

 1. Was de paprika's en snijd deze in kleine blokjes.
 2. Snijd de 5 tomaten in partjes en blend deze totdat je een egale saus krijgt. Je maakt er dus een soort van tomatensmoothie van.
 3. Snipper de look.
 4. Doe de olie in de pan en fruit de look hierin, bak daarna de paprika stukjes aan. Bak deze gedurende 5 minuten.
 5. Voeg dan de tomatensaus toe en laat het geheel pruttelen.
 6. Kruid de saus met peper, zout en za'atar. Laat eventjes pruttelen zodat de paprika al zacht is.
 7. Snijd een kuiltje in de opbakbroodjes zodat je een soort van potje ervan maakt. Vul dit met de saus en breek per broodje er 1 eitje in. Bak de broodjes zoals aangegeven op de verpakking in de oven.
 8. Terwijl de eitjes aan het bakken zijn, snijd je de laatste tomaat in stukjes en deze leg je nadien bij op de broodjes.
 9. Als de eitjes gaar zijn, kan je nog wat verder kruiden. Eventueel kan je het geheel afwerken met nog wat verse peterselie of koriander.
 10. Dien op en geniet ervan!

SMAKELIJK!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?